Χωρισμός, διαζύγιο: Η μαρτυρία ενός σκύλου

Η μαρτυρία ενός σκύλου χωρισμένων γονέων:

“Επιτρέψτε μου να σας πω πώς εμείς οι σκύλοι νιώθουμε  όταν οι ιδιοκτήτες μας μαλώσουν και αποφασίσουν να χωρίσουν. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, νιώθουμε τα πάντα και είμαστε πραγματικά μπερδεμένοι, νευρικοί και λυπημένοι.

Όταν βλέπεις τους γονείς σου να ουρλιάζουν και να φωνάζουν, να χτυπούν τις πόρτες και να κοιμούνται σε διαφορετικά δωμάτια… Αυτό κάνει όλο τον κόσμο μας να καταρρεύσει.

Πρώτα από όλα ένιωσα πολύ μπερδεμένος καθώς αγαπώ και είμαι πιστός  και στους δύο γονείς μου και άρχισα να είμαι νευρικός. Αποφάσισα ότι δεν ήθελα να ακούσω ή να υπακούσω κανέναν από τους δύο. Το βράδυ, όταν άρχισαν να πηγαίνουν  στα χωριστά δωμάτιά τους, ήμουν μπερδεμένος και δεν ήξερα πού να πάω. Έτσι, κοιμήθηκα στον καναπέ μόνος μου, καθώς έτσι  μπορούσα να δείξω στους γονείς  μου ότι δεν προτιμούσα τον ένα έναντι του άλλου.

Η μεγαλύτερη ανησυχία μου ήταν τι θα συμβεί σε μένα; Τι γίνεται με το πρόγραμμά μου; Τα γεύματά μου; Ποιος θα με φροντίσει; Ένιωσα φοβισμένος.

Προσπάθησα να τους φτιάξω τη διάθεση, με το να είμαι πολύ φιλικός με τον μπαμπά μου και να είμαι συνεχώς  αγκαλιά με την  μαμά μου, ελπίζοντας ότι θα μπορούσα να κάνω τη διαφορά.

Τα σκυλιά είμαστε κοινωνικά ζώα και σιωπηλοί παρατηρητές, μπορούμε να συλλάβουμε τους κραδασμούς των ανθρώπων, οποιαδήποτε αλλαγή στο πρόγραμμα ή το περιβάλλον ή αλλαγή στην ατμόσφαιρα που προκαλείται από καυγάδες μέσα στην οικογένεια…”

Οι σκύλοι είναι πλάσματα της συνήθειας και λειτουργούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά μας – ώρα αφύπνισης, ώρα γεύματος, ώρα ύπνου, ώρα παιχνιδιού κ.λπ. και  θα επηρεαστεί άμεσα  όταν βρεθεί αντιμέτωπος με την αναστάτωση που συνοδεύει το διαζύγιο.

Το ήξερες…

Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι τα σκυλιά δείχνουν συναισθήματα όπως αγάπη, θλίψη, ζήλια και φόβο. Η επιστημονική επιβεβαίωση των συναισθημάτων των ζώων είναι σχετικά πρόσφατη. Oι ερευνητές βρήκαν ότι τα σκυλιά είναι συναισθηματικά πολύπλοκα όντα, με τέσσερις συγκεκριμένους τομείς προσωπικότητας: ικανότητα, συναισθηματική σταθερότητα, στοργή και κοινωνικότητα. Αυτά τα συστατικά μοιάζουν πολύ με τις κατηγορίες της ανθρώπινης προσωπικότητας.

 Συμβουλές στους ιδιοκτήτες που βρίσκονται σε διαδικασία χωρισμού ή διαζυγίου:

Εάν ο σκύλος σας μείνει με έναν ιδιοκτήτη και ο άλλος ιδιοκτήτης φύγει, θυμηθείτε ότι  θα χρειαστεί πολλή αγάπη και άνεση.

Ζητήστε τη συμβουλή του κτηνιάτρου σας εάν ο σκύλος σας παρουσιάζει σημάδια κατάθλιψης, όπως να μην τρώει ή προβλήματα συμπεριφοράς.

Κρατήστε το πρόγραμμα των σκύλων σας όσο το δυνατόν πιο κανονικό.

Χρησιμοποιήστε τον σκύλο σας ως πηγή έμπνευσης  αντί να τον αποκλείσετε από τα προβλήματά σας. Για παράδειγμα, κάντε μαζί του  μεγάλες βόλτες για να καθαρίσουν οι σκέψεις  σας.

Επιτρέψτε στον εαυτό σας να θρηνήσει εάν χάσετε την επαφή με το κατοικίδιό σας στη διαδικασία διαζυγίου εφόσον αναλάβει την φροντίδα του ο/η πρώην σύντροφος. Η αγάπη μεταξύ ενός σκύλου και του ιδιοκτήτη του μπορεί να είναι πολύ αληθινή, και θα είναι φυσικό και για τους δυο σας να υποστείτε μια αίσθηση απώλειας.

Βεβαιωθείτε ότι είστε προσεκτικοί και κάνετε τον σκύλο σας να αισθάνεται ασφαλής.

Εάν αφήνετε τον έτερο ιδιοκτήτη να επισκεφτεί τον σκύλο, κάντε το μια θετική εμπειρία για τον σκύλο σας και μην προσπαθήσετε να κερδίσετε πόντους έναντι του/της  πρώην σας. Μην φωνάζετε μπροστά στο σκύλο.  Θα είναι κάτι δυσάρεστο και για τον σκύλο σας εκτός του γεγονότος ότι  μπορεί να είναι ήδη “μπερδεμένος”  γιατί ο έτερος ιδιοκτήτης δεν μένει πια στην “αγέλη”.

Η καλύτερη συμβουλή για να βοηθήσετε  τον σκύλο σας, είναι να ξεκινήσετε σιγά σιγά με γνωστούς περιπάτους. Βεβαιωθείτε και  πριν συστήσετε τον σκύλο σας σε νέα άτομα ή τοποθεσίες.

Τι άλλο θα μπορούσατε να του προσφέρετε;

Δεδομένου των υψηλών εξόδων στα οποία θα υποβληθεί ένας κηδεμόνας που είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για τον αγαπημένο τετράποδο φίλο του, μια  ασφάλιση  είναι ένας έξυπνος τρόπος να προλάβετε πιθανές οικονομικές υποχρεώσεις που μπορεί να προκύψουν, για τη φροντίδα του πιστού σας φίλου!  Με την ασφάλισή του, μπορείτε να εξασφαλίσετε ένα χαμηλό κόστος φροντίδας του κατοικιδίου σας, να προετοιμαστείτε για τα απροσδόκητα έξοδα της ιατρικής του περίθαλψης, αλλά και να του εξασφαλίσετε μια υψηλού επιπέδου ιατρική περίθαλψη, χωρίς να έχετε το άγχος όλων των παραπάνω υπηρεσιών.

Με τη βραβευμένη ασφάλιση κατοικιδίου Pluto, η Hoolie προσφέρει κάλυψη σε κτηνιατρικούς λογαριασμούς που προκύπτουν για τη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών και ατυχημάτων για σκύλους, με ελεύθερο κτηνιατρικό δίκτυο σε όλη τη ελληνική επικράτεια, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους κηδεμόνες να έχουν τα προνόμια των καλύψεων που προσφέρει το Pluto, συνεχίζοντας παράλληλα να επισκέπτονται τον κτηνίατρο με τον οποίο έχουν σχέση εμπιστοσύνης.

Επιπλέον, το πρόγραμμα καινοτομεί, καλύπτοντας Ιατροφαρμακευτικές Δαπάνες, Αγωγή ή Χημειοθεραπείες χωρίς την προϋπόθεση διανυκτέρευσης του κατοικιδίου σε πιστοποιημένη κλινική ή κτηνίατρο.

Με την ασφάλεια του αγαπημένου σας φίλου στο Pluto, έχετε ένα λιγότερο άγχος και περισσότερη άνεση να εστιάσετε στη φροντίδα τόσο του εαυτού σας, όσο και του πιστού σας φίλου.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να μεταβείτε στη σελίδα της Hoolie https://pet-insurance.gr/hoolie-pet-insurance-4/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Όνομα