Πώς να ισορροπήσετε στη ζωή με ένα νεογέννητο μωρό μετά το διαζύγιο

  • Ποιον χρειάζεστε για υποστήριξη;
  • Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία προς όφελός σας
  • Μη φοβάστε την αλλαγή

Τα παιδιά δεν αντιμετωπίζουν καλά το διαζύγιο, ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είναι και πότε ακριβώς συμβαίνει αυτό κατά την ανάπτυξή τους.

Είτε είστε νέα μαμά με ένα  μωρό είτε το παιδί σας είναι στην προσχολική ηλικία, πρέπει να χειριστείτε αυτό το αγχωτικό και δύσκολο διάστημα με μεγάλη προσοχή, ώστε το παιδί σας να μεγαλώσει  ως ένας υγιής, ισορροπημένος  ενήλικας.  

Δυστυχώς, πολλά παιδιά παθαίνουν συναισθηματικό σοκ από τον χωρισμό των γονιών τους, κάτι που μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά την ενήλικη ζωή τους.

Αλλά πριν ακόμα φτάσει το παιδί σας  στην ηλικία κατά την οποία  μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει, πρέπει να δημιουργήσετε μια υγιεινή ρουτίνα και να μάθετε να εξισορροπείτε τη ζωή σας και τις ανάγκες του μωρού σας από νωρίς. Αυτό είναι το θεμέλιο για μια ευτυχισμένη και υγιή ζωή και για τους δύο σας, και θα σας επιτρέψει να ξεπεράσετε το άγχος του διαζυγίου σας με υγιή και θετικό τρόπο.

Ακολουθούν  βασικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν  να ισορροπήσετε τη ζωή σας με το νεογέννητο μωρό μετά από ένα διαζύγιο.

Δημιουργήστε ένα σύστημα υποστήριξης

Η ζωή είναι πάντα ευκολότερη όταν δεν χρειάζεται να την περάσετε μόνοι σας.

Ανεξάρτητα από το πόσο ανεξάρτητοι είστε σαν χαρακτήρας  και ανεξάρτητα από το πόσο είστε δυνατοί ψυχικά και σωματικά, πρέπει να συνειδητοποιήσετε  ότι αυτή είναι η ώρα να δεχτείτε κάθε βοήθεια που μπορείτε να λάβετε.

Είτε κάποιος προσπαθεί να δώσει ένα χέρι βοήθειας ή να παρέχει συναισθηματική υποστήριξη, είτε αν χρειάζεστε επαγγελματική βοήθεια κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου, μην φοβάστε να την αποδεχτείτε ή να την ζητήσετε.

Οι μαμάδες είναι δυνατές και περήφανες και αναμφισβήτητα  θα παλέψουν για το παιδί τους και την ευτυχία τους, αλλά δεν χρειάζεται να το κάνετε μόνες σας.

Αυτή είναι η στιγμή για να οικοδομήσετε ένα υποστηρικτικό  σύστημα αποτελούμενο από οικογένεια και φίλους, ίσως ακόμη και μερικούς βασικούς επαγγελματίες, όπως έναν σύμβουλο γονέων ή έναν ψυχολόγο με τον οποίο μπορείτε να μιλήσετε.

Εάν είστε σε καλή σχέση με τον πρώην σας, φροντίστε να τον εμπλέξετε στη ζωή του παιδιού σας από νωρίς και ζητήστε να αρχίσει να συμμετέχει σε μια υγιή ρουτίνα για όλους.

Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα

Μιλώντας για πρόγραμμα (ρουτίνα), χρειάζεστε οπωσδήποτε ένα. Είτε ο  πρώην σύντροφος είναι παρόν  ή όχι στη ζωή τη δική σας και του παιδιού, πρέπει να δημιουργήσετε μια ρουτίνα που να λειτουργεί για εσάς και τον τρόπο ζωής σας, τους μακροπρόθεσμους στόχους σας και τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού σας. Για να το κάνετε αυτό, μπορεί να ζητήσετε επαγγελματική βοήθεια και καθοδήγηση, αλλά αν είστε υπομονετικοί και είστε καλοί στην οργάνωση και τον προγραμματισμό, μπορείτε να το κάνετε απολύτως μόνοι σας.

Μπορείτε να ξεκινήσετε βάζοντας τη ζωή σας «στο χαρτί». Σημειώστε τα πάντα και φροντίστε να λάβετε υπόψη κυρίως το πρόγραμμα του παιδιού σας. Το φαγητό, ο ύπνος, ο χρόνος παιχνιδιού, όλα πρέπει να έχουν το χρονοδιάγραμμά τους.

Μην ανησυχείτε, θα είναι ένας αγώνας στην αρχή, αλλά τα παιδιά προσαρμόζονται γρήγορα σε μια ρουτίνα που έχετε ορίσει εάν καταλάβουν  ότι είστε συνεπείς. Ο στόχος σας εδώ είναι να κάνετε τις ανάγκες του παιδιού σας να ταιριάξουν με τις δικές σας και να ελευθερώσετε λίγο χρόνο για να επικεντρωθείτε στην καριέρα και τη ζωή σας.

Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία προς όφελός σας

Η σύγχρονη τεχνολογία διευκολύνει τη ζωή μας με πολλούς τρόπους, αλλά πρέπει να τη χρησιμοποιήσετε σωστά.

Εάν σπαταλάτε το χρόνο σας στα κοινωνικά μέσα, τότε μπορείτε να περιμένετε ότι η ζωή σας θα είναι ένα χάος.

Αλλά, αν χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη, τότε έχετε την ευκαιρία να χτίσετε ένα λαμπρό μέλλον για εσάς και το παιδί σας.

Επικεντρωθείτε στις ανάγκες σας όταν το μωρό κοιμάται

Η σωματική και ψυχική σας υγεία είναι υψίστης σημασίας αυτή την περίοδο, οπότε πρέπει να βρείτε λίγο χρόνο για άσκηση για να αναζωογονήσετε το σώμα και το πνεύμα σας, να πάρετε ένα υγιεινό γεύμα ή έστω απλά να κάνετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά ενώ το μωρό κοιμάται, υπό την προϋπόθεση ότι είστε πολύ, πολύ ήσυχοι.

Τίποτα δεν είναι στατικό

Μιλήσαμε για τη δημιουργία μιας ρουτίνας και αυτό είναι απαραίτητο και βεβαίως θα πρέπει να το έχετε, αλλά πρέπει επίσης να παραμένετε ευέλικτοι  στον τρόπο ζωής σας.

Προσαρμοστείτε στις ανάγκες του παιδιού σας καθώς αυτές μεταβάλλονται και μην διστάσετε να  υιοθετήσετε μια νέα στάση όταν η αλλαγή εμφανίζεται στον ορίζοντα.  Θα βρεθείτε έτσι πολύ πιο έτοιμοι να ισορροπήσετε τη ζωή, την καριέρα και το μωρό σας. Έχετε ένα πρόγραμμα, ξέρετε τι κάνετε, αλλά ακούστε τις ανάγκες σας και τις ανάγκες του παιδιού σας και μην φοβάστε να προσαρμοστείτε αμέσως.

Το διαζύγιο μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στο παιδί σας, αλλά και στη δική σας ψυχική και σωματική υγεία. Μην αφήσετε αυτόν τον δοκιμαστικό χρόνο να καθορίσει το μέλλον σας, αλλά χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να δημιουργήσετε μια πιο υγιεινή καθημερινότητα  και να συνδεθείτε με άλλες μαμάδες στο διαδίκτυο που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αυτές τις προκλήσεις, μαζί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Όνομα