Πώς να κάνετε ατομικά ταξίδια μετά το διαζύγιο

από τον Θανάση Τουλούπα

Νιώθετε φόβο για ένα μοναχικό ταξίδι μετά το διαζύγιο;

Αυτό είναι πλήρως κατανοητό. Ο γάμος συνήθως σημαίνει ότι έχετε έναν σύντροφο για τα ταξίδια.

Όλα αυτά αλλάζουν με το διαζύγιο. Ξαφνικά, δεν έχετε πλέον τον/την σύζυγό σας για να ταξιδέψετε. Είναι επίσης πολύ πιθανό να είναι όλοι οι φίλοι σας  παντρεμένοι, οπότε ένα ταξίδι μαζί τους θα ήταν δύσκολο. Θα γίνει ακόμη πιο δύσκολο αν τα παιδιά σας έχουν μεγαλώσει, οπότε  κάνουν τα δικά τους ταξίδια.

Ένα λοιπόν συνηθισμένο παράπονο από τους νεοδιαζευγμένους  είναι ότι δεν έχουν κανέναν για συντροφιά και έτσι καταλήγουν να μην πηγαίνουν διακοπές.

Δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Μπορείτε να ταξιδέψετε και μόνοι. Και μόλις κάνετε τη αρχή, τίποτα δεν θα σας κρατάει πίσω.

Πώς να ξεκινήσεις

Ο προγραμματισμός ενός ταξιδιού  σημαίνει τη μεταφορά, τη διαμονή και τις δραστηριότητες.

Ως  αρχάριος, δεν χρειάζεται να κάνετε διεθνές ταξίδι τριών εβδομάδων σε τέσσερις διαφορετικές χώρες. Μπορείτε για αρχή να προγραμματίσετε ένα ταξίδι διάρκειας Σαββατοκύριακου.

Το πρώτο βήμα είναι να επιλέξετε το μέρος που θέλετε να επισκεφθείτε.

Μόλις καθορίσετε το μέρος, κλείστε τα εισιτήριά σας και αρχίστε να αναζητάτε τι κατάλυμα.  Για ξενοδοχεία, μπορείτε να  χρησιμοποιήσετε  το Booking.com

Επιλέξτε οργανωμένες περιηγήσεις

Με τις οργανωμένες εκδρομές, όλα θα είναι προγραμματισμένα και πιθανότατα θα υπάρξουν κάποιες προαιρετικές περιηγήσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Το σημαντικότερο  σημείο  για αυτού του είδους τις διακοπές είναι ότι ενώ μπορεί να ταξιδεύετε μόνοι, μόλις συναντήσετε την ομάδα, θα είστε με άλλα άτομα από όλο τον κόσμο. Επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το ότι θα είστε μόνος.

Να είστε προετοιμασμένοι για την χρέωση λόγω ατομικού δωματίου

Αυτό το χρεώνουν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες όταν δεν ταξιδεύετε με έναν σύντροφο. Υποτίθεται ότι, τα δωμάτια είναι πιο ακριβά όταν τα καταλαμβάνουν μόνο ένα άτομο.

Η χρέωση εξαρτάται πολύ από το ταξίδι και τον ταξιδιωτικό πράκτορα. Ωστόσο, μπορείτε συχνά να βρείτε προσφορές όπου αυτό δεν ισχύει. Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο για ταξίδια χωρίς επιπλέον χρέωση ατομικού δωματίου. Εάν δεν βρείτε, προσπαθήστε πάντα να το διαπραγματευτείτε με την ταξιδιωτική εταιρεία.

Επιλέγοντας πού να ταξιδέψετε

Για να επιλέξετε το μέρος που θα ταξιδέψετε, ξεκινήστε κάνοντας μια λίστα με τα μέρη που σας ενδιαφέρουν. Η αλήθεια είναι ότι η σειρά με την οποία θα επισκεφτείτε αυτά  τα μέρη δεν έχει σημασία. Δεν υπάρχει λανθασμένη επιλογή. Έχοντας τη λίστα σημαίνει ότι θα είστε έτοιμοι για την επόμενη επιλογή. Το μέρος που θα ταξιδέψετε, είναι αυτό βλέπετε στα όνειρά σας.

Σκεφτείτε ένα ταξίδι βάσει δραστηριότητας

Εάν ανησυχείτε για το τι να κάνετε όταν φτάσετε στην πόλη που έχετε επιλέξει, μπορείτε να λύσετε αυτό το πρόβλημα αναζητώντας μια περιήγηση με βάση ένα συγκεκριμένο ενδιαφέρον ή δραστηριότητα.

Μπορείτε να κάνετε μια γαστρονομική περιήγηση, μια περιήγηση με ποδήλατο, ένα ταξίδι εθελοντισμού, ή μια θρησκευτική περιήγηση.

«Βασικά, ο ουρανός είναι το όριο».” Ό, τι θέλετε να κάνετε, ό, τι σας ενδιαφέρει, υπάρχει ένα ταξίδι για να εκμεταλλευτείτε αυτό το ενδιαφέρον.

Σκεφτείτε την ασφάλειά σας

Τα σόλο ταξίδια  απαιτούν κάποια τόλμη από την πλευρά σας. Εάν ακούσετε όλα τα απρόβλεπτα και απροσδόκητα περιστατικά από μοναχικούς ταξιδιώτες, θα μπορούσατε εύκολα  να μείνετε στον καναπέ σας.

Πριν κάνετε κράτηση για ένα ταξίδι, και ειδικά εάν δεν πρόκειται να συμμετάσχετε σε ένα οργανωμένο, θα πρέπει να ελέγξετε τις συμβουλές ταξιδιού του Υπουργείου Εξωτερικών και του Κέντρου Ελέγχου Νόσων.

Λάβετε επίσης υπόψη ότι η ασφάλεια σχετίζεται με τη δική σας εμπειρία.

Ορισμένα βασικά στοιχεία ασφαλείας περιλαμβάνουν το γεγονός  ότι ένας στενός φίλος ή μέλος της οικογένειας  έχει το λεπτομερές δρομολόγιό σας και ότι πραγματοποιείτε τακτική επικοινωνία μαζί τους.

Μην φύγετε χωρίς ταξιδιωτική ασφάλιση

Εάν ταξιδεύετε, τότε σε κάποιο σημείο οι αποσκευές σας μπορεί να καθυστερήσουν ή ακόμη και να χαθούν εντελώς. Πρέπει να κάνετε  πάντα ταξιδιωτική ασφάλιση για την κάλυψη ιατρικών εξόδων και επαναπατρισμού έκτακτης ανάγκης. Τέτοιες πολιτικές δεν είναι ακριβές – υπάρχουν πιστωτικές κάρτες που  μπορούν ακόμη και να προσφέρουν αυτή την  κάλυψη εάν τα εισιτήρια της πτήση σας αγοράζονται με την συγκεκριμένη κάρτα. Επίσης πρέπει να βεβαιωθείτε πως η ασφάλισης υγείας που έχετε εδώ, παρέχει κάλυψη και στο εξωτερικό.

Τα ατομικά ταξίδια θα σας δείξουν ότι είστε δυνατοί και ότι είστε ικανοί

Αν ανακάμψεις από την δυσεντερία στην Κένυα, αν μπορείς να διαπραγματευτείς με έναν άντρα στο Νέο Δελχί για να πάρεις την τιμή που θέλεις, αν μπορείς να παζαρέψεις με κάποιον για να σε πάει στις Πυραμίδες , αυτό θα σου δώσει μια αίσθηση επιτυχίας.

Αυτή την αυτοπεποίθηση δεν μπορείτε να την αποκτήσετε από κανένα άλλο πράγμα στη ζωή σας. Μόνο τα μοναχικά ταξίδια μπορούν να το  πετύχουν.

Ταξιδεύοντας σόλο, γίνεστε ανθεκτικοί και ευέλικτοι

Όπου κι αν πάτε, αναπόφευκτα θα υπάρξουν περιστατικά. Θα χάσετε την επόμενη πτήση  και θα χαθείτε για τρεις ημέρες. Θα ξεφουσκώσει το λάστιχο στη μέση του πουθενά. Θα σας ενοχλήσει το στομάχι. Κατά κάποιο τρόπο, ό, τι κι αν είναι, θα επιλυθεί. Θα το καταλάβετε πως οι άνθρωποι γύρω σας, ακόμη και ξένοι, θα σας βοηθήσουν.

 Μόλις ζήσετε τέτοιες εμπειρίες, όλες οι υπόλοιπες θα σας φαίνονται συγκριτικά μηδαμινές.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Όνομα