Πώς οι ηλικιωμένοι μπορούν να ενισχύσουν την αυτοεκτίμηση τους μετά από ένα διαζύγιο

Η αυτοεκτίμηση ενός ατόμου μπορεί να υποστεί μεγάλο πλήγμα μετά από ένα διαζύγιο και οι ηλικιωμένοι μπορεί να αισθάνονται ακόμη πιο αδύναμοι ή αβοήθητοι μετά τον επίσημο τερματισμό του γάμου τους.

Οι ηλικιωμένοι ενήλικες κινδυνεύουν περισσότερο να αναπτύξουν κατάθλιψη και άγχος μετά από ένα “γκρίζο διαζύγιο”.

Επιπλέον, καθώς μεγαλώνoυμε, είναι σύνηθες να χάνουμε την αυτοπεποίθησή μας καθώς το σώμα αλλάζει, εμφανίζονται ζητήματα υγείας, επέρχεται συνταξιοδότηση γεγονός που σαφέστατα θα ενταθεί μετά από χωρισμό από  έναν μακροχρόνιο σύντροφο.

Μια μελέτη έδειξε ότι η αυτοπεποίθηση ενός ατόμου τείνει να μειώνεται μετά την ηλικία των 60 ετών και μπορεί να πέσει ακόμη περισσότερο μετά τη λήξη μιας σχέσης με ένα αγαπημένο άτομο.

Η ενίσχυση της αυτοεκτίμησής σας μετά από διαζύγιο είναι απαραίτητη, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε και να απολαύσετε τη ζωή σας.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να νιώσετε ότι μπορείτε να εμπιστευτείτε τον εαυτό σας για τη λήψη αποφάσεων που είναι οι καλύτερες για εσάς.

Δείτε πώς μπορείτε να ανακτήσετε την εμπιστοσύνη σας μετά από ένα “γκρι διαζύγιο”.

Ανανεώστε την εμφάνισή σας

Υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι όταν φαίνεσαι καλά, νιώθεις καλά, γι ‘αυτό κάντε μια προσπάθεια να φαίνεστε καλύτεροι κάθε μέρα.

Κάντε ένα νέο κούρεμα  και περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Ακόμα και η βελτίωση του  χαμόγελου μετά μία λεύκανση δοντιών μπορεί να κάνει θαύματα για την αυτοπεποίθησή σας.

Ντυθείτε με τα ρούχα σας αντί να φοράτε πιτζάμες ή φόρμες όλη την ημέρα και φορέστε λίγο μακιγιάζ για να προσθέσετε κάποια λάμψη στο βλέμμα σας.

Ακόμα κι αν απλώς επικοινωνείτε μέσω  Zoom,  με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, πρέπει να είστε προσεκτικοί και καλά ντυμένοι πριν ενεργοποιήσετε την κάμερα.

Μάθετε κάτι καινούργιο

Είναι μια κοινή παρανόηση ότι οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να αναπτύξουν νέες δεξιότητες.

Η εκμάθηση κάτι καινούργιου μετά το διαζύγιό σας μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε ξανά τον εαυτό σας καθώς περιηγείστε σε αυτό το νέο στάδιο της ζωής σας.

Μπορεί επίσης να σας επιτρέψει να κάνετε νέους φίλους, ειδικά αν επιλέξετε δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν να γίνετε πιο κοινωνικοί.

Η εκμάθηση  ενός μουσικού οργάνου,  μιας νέας γλώσσας ή η περιποίηση του κήπου μπορεί να σας δώσει μια αίσθηση ολοκλήρωσης και να ενίσχυσης  την αυτοεκτίμησής  σας μετά από ένα “γκρίζο διαζύγιο”.

Αναγνωρίστε τα υπέροχα χαρακτηριστικά του εαυτού σας

Εάν περνάτε από την διαδικασία ενός διαζυγίου σε μεγάλη ηλικία, μπορεί να είναι δύσκολο να θεωρήσετε τον εαυτό σας άξιο αγάπης  και αποδοχής.

Αφιερώστε χρόνο για να καθίσετε και να σκεφτείτε όλα τα χαρακτηριστικά και τις προτιμήσεις σας   που σας κάνουν ένα τόσο ξεχωριστά υπέροχο άτομο.

Ίσως το γεγονός ότι είστε καλός συνομιλητής ή ήσασταν πάντα ένας εξαιρετικός οικοδεσπότης και  μάγειρας. Ή ίσως οι άνθρωποι αγαπούν απλά να είναι μαζί σας και να σας μιλούν.

Αρχίστε να αναγνωρίζετε πόσο μοναδικοί είστε και την επόμενη φορά που  θα αρχίσετε μα αμφιβάλετε ξανά για τον εαυτό σας, θα ανακαλύψετε περισσότερους λόγους για να τον αγαπήσετε.

Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης σας μετά από ένα διαζύγιο σε μεγαλύτερη ηλικία,  μπορεί να είναι μια πρόκληση.

Αλλά κάνοντας μια προσπάθεια να ξεπεράσετε την θλίψη, κάνοντας  πράγματα που σας ευχαριστούν, αφιερώνοντας χρόνο για να μάθετε κάτι νέο, θα συνειδητοποιήσετε ότι αξίζετε την αγάπη και τον αυτοσεβασμό και θα βγείτε και από αυτή  την εμπειρία  καλύτεροι και δυνατότεροι από ποτέ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Όνομα