Όταν οι παππούδες παίρνουν διαζύγιο

Ονομάστηκε «γκριζάρισμα του διαζυγίου».

Το διαζύγιο για ζευγάρια ηλικίας των 50 ετών και άνω έχει υπερδιπλασιαστεί από το 1990, επηρεάζοντας τώρα έναν στους τέσσερις τέτοιους γάμους. Εάν είστε γιαγιά ή παππούς που βρίσκεται σε διαδικασία διαζυγίου, να γνωρίζετε ότι τα εγγόνια σας πιθανόν να επηρεαστούν, ειδικά εάν έχετε στενή σχέση μαζί τους. Μπορείτε να μειώσετε τον αντίκτυπο στην εμπιστοσύνη τους,  στην αγάπη και την επικοινωνία σας, έχοντας κατά νου μερικά πράγματα.

1. Εκτός εάν ζουν μαζί σας, τα εγγόνια μπορεί να μην γνωρίζουν τις καθημερινές διαφωνίες και τα προβλήματα που έχετε με τον σύζυγό σας.

Η ανακοίνωση του διαζυγίου μπορεί να είναι σοκ. Μην το θεωρείτε δεδομένο ότι θα καταλάβουν γιατί πρέπει να χωρίσετε.

2. Δεδομένου ότι τα παιδιά είναι από τη φύση τους εγωκεντρικά, η πρώτη τους απάντηση είναι πιθανό να είναι ερωτήσεις σχετικά με το πώς θα αλλάξουν τα πράγματα για αυτά.

Θα χρειαστούν διαβεβαίωση ότι θα εξακολουθήσετε να είστε στη ζωή τους εάν αυτό θέλετε να συμβεί και μια εξήγηση εάν αποφασίσατε το αντίθετο.

3. Εάν εσείς και ο σύζυγός σας είστε κοντά στα εγγόνια που είναι παιδιά, θα αναρωτηθούν σίγουρα εάν ευθύνονται.

Ίσως χρειαστεί να τους διαβεβαιώσετε ότι η σχέση που έχουν με εσάς και τον σύζυγό σας δεν έχει καμία σχέση με αυτή την εξέλιξη. Το διαζύγιο είναι μια απόφαση ενηλίκων που βασίζεται σε προβλήματα ενηλίκων.

4. Εάν αγαπάτε τα εγγόνια σας και εκείνα έχουν αδυναμία  στον/στην  σύζυγό σας, μην κάνετε τίποτα για να καταστρέψετε αυτήν τη σχέση.

Τα παιδιά χρειάζονται όλη την αγάπη που μπορούν να πάρουν. Αρκεί να πείτε στα παιδιά ότι δεν μπορείτε να τα καταφέρετε στην συνέχιση του γάμου ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείτε και ότι και οι δύο έχετε αποφασίσει ότι είναι καλύτερα να μην ζείτε πια μαζί.

5. Μην ζητάτε από τους γονείς των παιδιών να λάβουν μέρος στην διαδικασία.

Μην απαιτήσετε από τα ενήλικα παιδιά σας να σας δείξουν την πίστη τους, κρατώντας τον/την πρώην μακριά από τα εγγόνια. Αντ ‘αυτού, συνεργαστείτε μαζί τους για να μάθετε πώς θα διατηρήσετε τη σχέση σας με τα εγγόνια σας και πώς μπορείτε  να συμπεριληφθείτε σε οικογενειακές εκδηλώσεις και οι δύο.

6. Τα παιδιά κοιτάζουν τους μεγάλους ως πρότυπο για το πώς μπορεί και πρέπει να είναι η ζωή. Όταν ένας γάμος 20 ή περισσότερων ετών καταρρέει, είναι λογικό να αναρωτιούνται αν η αγάπη μπορεί να διαρκέσει.

Μην γενικεύετε την κατάστασή σας λέγοντας πράγματα όπως «όλοι οι άντρες είναι ίδιοι» ή «δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε μια γυναίκα». Τα παιδιά παίρνουν πολύ σοβαρά  αυτές τις τοποθετήσεις,  ειδικά όταν το λέει κάποιος που αγαπούν και σέβονται. Σχόλια όπως αυτά μπορεί να συμβάλουν σε αρνητικότητα  σχετικά με τις σχέσεις και τη δέσμευση όταν θα είναι αρκετά μεγάλα για να βρουν έναν σύντροφο.

7. Κάντε το καλύτερο δυνατό για να διατηρήσετε τη σχέση σας με τα εγγόνια σας.

Προσφέρετε ένα μοναδικό και σημαντικό είδος αγάπης. Εκτός αν μεγαλώνετε ενεργά τα εγγόνια σας, έχετε την πολυτέλεια να μπορείτε απλά να απολαύσετε τα παιδιά, τον χρόνο να τους διδάξετε πράγματα που δεν κάνουν οι γονείς τους και να είστε πρότυπο για το τι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Όνομα