Πώς να οργανώσετε το νέο σπίτι σας μετά από ένα διαζύγιο

από την Δώρα Σιμιτσή

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε και να δημιουργήσετε το νέο, δικό σας σπίτι μετά από το διαζύγιο.

Καθώς μετακινείστε σε ένα νέο μέρος διαμονής  μετά από ένα διαζύγιο, μπορεί να το αισθάνεστε  άδειο και ειδικά εάν ζούσατε  με τον σύζυγό σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να σας φαίνεται  περίεργο να έχετε ένα δικό σας σπίτι.

Προσπαθήστε να το δείτε ως μια νέα περιπέτεια. Έχετε ένα νέο σπίτι που μπορείτε να το φτιάξετε με το δικό σας αποκλειστικά γούστο. Σκεφτείτε πώς μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας το καταφύγιό σας και δείτε το σαν μία συναρπαστική διαδικασία.

Συμβουλές για το πώς να δημιουργήσετε ένα νέο μέρος μετά το διαζύγιο

Επενδύστε σε νέα έπιπλα

Η δυσφορία στην διαδικασία είναι φυσική μετά από ένα διαζύγιο. Μπορεί να πιάσετε τον εαυτό σας να στέκεται σε ένα κατάστημα επίπλων και να θυμάστε όλες τις φορές που αγοράσατε έπιπλα με τον πρώην σύζυγό σας. Δεν έχετε πλέον συνεργάτη για να δημιουργήσετε ένα σπίτι με αυτόν, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως χρειάζεται να είναι και δύσκολο. Μετά από όλα, χωρίσατε για έναν λόγο. Πρέπει να μάθετε πώς να δημιουργείτε τη δική σας φωλιά.

Ξεκινήστε με τα έπιπλα. Προσπαθήστε να μείνετε μακριά από τις επιλογές που μπορεί να έχετε κάνει με τον σύντροφό σας. Όταν παντρεύεται κάποιος, πρέπει συνήθως  να συνδυαστούν οι  προτιμήσεις και να βρεθεί μία μέση λύση. Τώρα είναι η ώρα να αγοράσετε τα έπιπλα που “σας μιλούν”. Σταματήστε να σκέφτεστε ως ζευγάρι. Ήρθε η ώρα να ανακτήσετε την προσωπικότητά σας με τα έπιπλα σας.

Ανανεώστε  τις συσκευές σας

Για το τελευταίο πράγμα που θα πρέπει να ανησυχείτε είναι οι συσκευές σας. Πρέπει να έχετε συσκευές που αποδίδουν.  Το ύφος έχει σημασία, φυσικά. Αν σας αρέσει η εμφάνιση από ανοξείδωτο ατσάλι, τότε γεμίστε την κουζίνα με αυτό. Αν θέλετε σύγχρονες συσκευές, μπορείτε να επενδύσετε σε αυτές. Πρέπει να κάνετε το σπίτι σας όσο πιο άνετο γίνεται, γι ‘αυτό εστιάστε σε ό, τι έχει σημασία.

Μελετήστε την  παλέτα των χρωμάτων

Ξέρετε πόσο το χρώμα μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σας; Το χρώμα επηρεάζει τους πάντες με διαφορετικό τρόπο. Ορισμένες αποχρώσεις και χρώματα μπορεί να ηρεμήσουν και άλλες μπορεί να επηρεάσουν τη δημιουργικότητα. Στην αρχή, η επιλογή χρωμάτων μπορεί να είναι δύσκολη. Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να καταλάβουν ποιοι συνδυασμοί χρωμάτων φαίνονται καλοί. Το χρώμα μπορεί να αλλάξει εντελώς την εμφάνιση του δωματίου σας.

Ένας τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιό σας φαίνεται καλό είναι να περιορίσετε τον αριθμό των χρωμάτων. Κρατήστε τον αριθμό σε τρία ή τέσσερα. Αν θέλετε ένα δωμάτιο να είναι συναρπαστικό ή να είναι γεμάτο ενέργεια, σκεφτείτε αποχρώσεις του κόκκινου.

Εάν θέλετε κάτι που μεταφέρει ευτυχία και φωτεινότητα, επιλέξτε κίτρινο σε δωμάτια όπως η κουζίνα ή η τραπεζαρία. Το μπλε, από την άλλη πλευρά, είναι ένα χαλαρωτικό χρώμα. Είναι ιδανικό για το υπνοδωμάτιο ή το μπάνιο σας.

Φωτίστε το χώρο σας

Το φυσικό φως είναι σημαντικό σε κάθε σπίτι. Εάν κάνετε μια αναδιαμόρφωση, σκεφτείτε τις πηγές φυσικού φωτός. Ίσως αποφασίσετε να αλλάξετε τις κουρτίνες σας ή οποιαδήποτε άλλη κάλυψη των παραθύρων για να επιτρέψετε να μπαίνει περισσότερο φυσικό φως.

Μπορείτε ακόμη και να ρυθμίσετε τα έπιπλα σας ώστε να συμπληρώνουν τα παράθυρά σας. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε τους φεγγίτες. Οι άνθρωποι επωφελούνται από τον ήλιο και από το φυσικό φως.

Εκτός από το φυσικό φως, μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσετε τον τεχνητό φωτισμό. Θέλετε να έχετε ζεστό φωτισμό. Μην επιλέξετε σκληρό φωτισμό που μπορεί να βλάψει τα μάτια σας ή τα μάτια των καλεσμένων σας Προσπαθήστε να διατηρήσετε το φως άφθονο χωρίς να είναι έντονο.

Φέρτε την τέχνη στο σπίτι σας

Αυτή είναι η ευκαιρία σας να διακοσμήσετε το σπίτι σας όπως θέλετε. Η τέχνη μπορεί να φωτίσει έναν χώρο. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα σπίτι που είναι άδειο καλλιτεχνικά. Το γούστο σας στην τέχνη είναι μια αναπαράσταση του εαυτού σας. Αν σας αρέσει ένα συγκεκριμένο έργο καλλιτέχνη, μπορείτε να γεμίσετε το σπίτι σας με αντίτυπα έργων του .

Αν θέλετε να έχετε θέματα, σκεφτείτε διαφορετικά θεματικά κομμάτια για κάθε δωμάτιο. Για παράδειγμα, ένα τοπίο στην παραλία για το μπάνιο ή μια ζωγραφική με βάζο λουλουδιών για την τραπεζαρία θα μπορούσε να είναι μια ωραία πινελιά.

Καθώς κάνετε το νέο σας σπίτι το σπίτι σας, θυμηθείτε να το γεμίσετε με πράγματα που σας αρέσουν. Αξίζετε να έχετε μια αίσθηση υπερηφάνειας και άνεσης όταν περπατάτε στο σπίτι σας. Όσο περισσότερο το γεμίζετε με τα πράγματα που σας αρέσουν, τόσο πιθανότερο είναι να νιώθετε άνετα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Όνομα