Προτάσεις διασκέδασης για τα παιδιά στο σπίτι

από την Δώρα Σιμιτσή

Το να ψυχαγωγήσετε τα παιδιά σας στο σπίτι μπορεί μερικές φορές να είναι πολύ δύσκολο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί γονείς καταλήγουν στην εύκολη λύση και αφήνουν την τηλεόραση, το κινητό τηλέφωνο ή την κονσόλα παιχνιδιών να αναλάβει αυτόν το ρόλο.

Μπορείτε όμως να κεντρίσετε το ενδιαφέρον των παιδιών και με άλλους τρόπους. Ευτυχώς, υπάρχουν αμέτρητες δραστηριότητες μέσω των οποίων τα παιδιά μπορούν να διδαχθούν, διασκεδάζοντας ταυτόχρονα.

Ακολουθούν κάποιες ιδέες:

Φυτέψτε έναν κήπο με βότανα

Τα περισσότερα μικρά παιδιά λατρεύουν να κάνουν οτιδήποτε έχει σχέση με χώμα, ζωύφια, ανιχνεύσεις, επομένως η φύτευση ενός κήπου είναι συνήθως μια δημοφιλής δραστηριότητα. Αν δεν διαθέτετε πολύ χώρο,  μια εναλλακτική λύση είναι να φυτέψετε βότανα σε γλαστράκια στο περβάζι σας.

Η φύτευση μερικών βοτάνων ή οποιουδήποτε άλλου είδους φυτού είναι ένας συναρπαστικός κόσμος εξερεύνησης για παιδιά. Θα ενθουσιαστούν πολύ με το να βλέπουν τα φυτά να αρχίζουν να βλαστάνουν και μετά να τα βλέπουν να μεγαλώνουν. Τους διδάσκει επίσης να φροντίζουν κάτι περιποιώντας το, ποτίζοντάς το και φροντίζοντας το συχνά.

Οργανώστε ένα κυνήγι θησαυρού στην πίσω αυλή

Τα παιδιά έχουν τη φυσική επιθυμία να εξερευνήσουν τα πάντα γύρω τους. Απλώς θυμηθείτε να τα βάλετε να αναζητήσουν αντικείμενα που βρίσκονται συνήθως σε εξωτερικούς χώρους, ώστε να μην είναι πολύ δύσκολα για να βρουν.

Αν είναι καλά μελετημένο, ένα καλό κυνήγι θησαυρού θα σας δώσει επίσης την ευκαιρία να τους διδάξετε μερικά πράγματα για την ύπαιθρο.

Διακοσμήστε το μπάνιο μαζί

Τα παιδικά μπάνια πρέπει να είναι διασκεδαστικά, αλλά και λειτουργικά, οπότε η διακόσμηση με την συμμετοχή   τους έχει μεγάλη σημασία. Ο χρόνος μπάνιου θα γίνει τότε μια πιο ευχάριστη εμπειρία για αυτά, εξοικονομώντας επίσης χρόνο και προσπάθεια κατά την όλη διαδικασία.

Αφήστε τους να επιλέξουν μερικά διασκεδαστικά και συναρπαστικά χρώματα στα διάφορα αντικείμενα, τα οποία θα βοηθήσουν να μετατραπεί η διαδικασία της καθαριότητας σε διασκεδαστικές στιγμές που σίγουρα θα περιμένουν.

Εκμεταλλευτείτε παλιά ρούχα

Εκτός από την εξοικονόμηση χρημάτων, η επαναχρησιμοποίηση και η αναβίωση παλαιών ρούχων έχει πολλά οφέλη. Η χρήση τριμμένων ρούχων για χειροτεχνίες είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να τους διδάξετε την σημασία της αξιοποίησης των διαθέσιμων μέσων,  δείχνοντάς τους επίσης πόσο διασκεδαστική μπορεί να είναι η ανακύκλωση.

Πάρτε τα παλιά μπλουζάκια από το πίσω μέρος της ντουλάπας  και διαμορφώστε  μια καπιτονέ κουβέρτα. Για τα μικρότερα παιδιά, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα χειροποίητο γεμιστό αρκουδάκι ή παιχνίδι χρησιμοποιώντας παλιά  τζιν.

Καθαρίστε το γκαράζ (και κάντε το  χώρο διασκέδασης)

Εάν θέλετε τα παιδιά σας να έχουν το δικό τους χώρο παιχνιδιού γύρω από το σπίτι σας, το γκαράζ είναι συχνά το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε. Αν προς το παρόν χρησιμοποιείται μόνο για την αποθήκευση παλιών  ή  ανεπιθύμητων αντικειμένων, δεν θα πρέπει να είναι πολύ δύσκολο να το μετατρέψετε σε έναν χαρούμενο παιδικό χώρο.

Ξεκινήστε αφαιρώντας παλιά ή σπασμένα παιχνίδια. Όχι μόνο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε χώρο, αλλά κάνει επίσης το σύνολο των παιχνιδιών τους πιο εύκολο στη διαχείριση. Τυχόν παιχνίδια που εξακολουθούν να λειτουργούν μπορούν να δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, κάτι που σας δίνει την ευκαιρία να τους διδάξετε τη σημασία της προσφοράς.

Εάν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός, μπορείτε πάντα να τους εκπλήξετε με νεότερα παιχνίδια που θέλουν ούτως ή άλλως. Μόλις δημιουργήσετε το δικό τους  χώρο που  καταλαμβάνεται από παλιά ή καινούργια παιχνίδια, θα το δείτε πόσο θα το εκτιμήσουν πραγματικά.

Φτιάξτε τα δικά σας προϊόντα ομορφιάς

Μια δραστηριότητα που θα διασκεδάσει τα παιδιά για ώρες, είναι ένα σπα για παιδιά στο σπίτι. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό τραπέζι σπα με όλα τα είδη που χρειάζονται για μια σπιτική μάσκα προσώπου και περιποίηση.

Οποιαδήποτε από αυτές τις δραστηριότητες μπορεί να είναι τόσο διασκεδαστική όσο είναι εκπαιδευτική, και δεδομένου ότι τα παιδιά μας είναι η επόμενη γενιά που θα κληρονομήσει τον πλανήτη μας, είναι  σωστό να τα ενθαρρύνουμε να δουν τον κόσμο μας μέσα από μια  πιο  φιλική προς το περιβάλλον ματιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Όνομα