Απροσδόκητα ωραία πράγματα θα συμβούν στη ζωή σας μετά το διαζύγιο

από τον Θανάση Τουλούπα

Αν είναι δύσκολο να σηκωθείτε  από το κρεβάτι τις πρώτες  μέρες μετά το διαζύγιο, είναι πολύ δυσκολότερο να σχεδιάσετε εξαρχής όλο το μέλλον σας μόνοι σας.

Κι όμως, σε κάποιο σημείο της διαδικασίας, αρχίζετε να συνειδητοποιείτε ότι η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από ότι ήταν στην περίοδο του γάμου αλλά και ότι η ζωή συνεχίζεται – και γίνεται καλύτερη – μετά το διαζύγιο.

Παραθέτουμε τις εντυπώσεις των αναγνωστών μας:

Ο ελεύθερος χρόνος σας είναι αποκλειστικά δικός σας.

“Τώρα μπορώ να κάνω ό, τι θέλω τη νύχτα. Μαραθώνια παρακολούθηση  ‘Grays Anatomy’; Ναι! Περιήγησηστο Pinterest για ώρες ; Κανένα πρόβλημα!”

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για  την αναστάτωση κάποιου!A.-M. X.

Εάν έχετε την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών, έχετε πλήρη λόγο για το πώς μεγαλώνουν.

“Πάντα μου άρεσε να περνάω χρόνο με τα παιδιά μου, αλλά το να τα μεγαλώνω μόνη μου, δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο πολύ θα μου άρεσε. Η ανταμοιβή του να είμαι αποκλειστικά υπεύθυνη για την ευημερία τους ήταν τεράστια: σχολικά συνέδρια, συναυλίες, αθλητικές εκδηλώσεις, συζήτηση των ανησυχιών τους, συζητήσεις  για τις φίλες, τους φίλους, τα φλερτ. Όλα αυτά  μου έδωσαν περισσότερη χαρά από ό, τι νόμιζα ποτέ. ” Ι.Σ.

Αντίο, πεθερικά.

“Επιτρέψτε μου να σας πω: Η συνειδητοποίηση ότι δεν χρειάζεται  να ακούτε πια τη πεθερά σας είναι μαγική.” – Α.Κ.

Το να μην είσαι γονέας κάποιο Σαββατοκύριακο έχει τα προνόμιά του.

“Γίνομαι ένας γονέας εκτός λειτουργίας κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο. Δεν έχω πολύ χρόνο για τον εαυτό μου, αλλά όταν έρθουν εκείνα τα σαββατοκύριακα, μπορώ να ζήσω σαν 20χρονη. Τα πιάτα συσσωρεύονται στο νεροχύτη και μπορώ να μείνω έξω όσο θέλω (ή απλώς να τεμπελιάζω,  να ξαπλώνω στον καναπέ,  να παρακολουθώ τηλεόραση και να τρώω πρόχειρο φαγητό). Α.Χ.

Συνειδητοποιείς ότι ήσασταν και οι δύο καλοί άνθρωποι που ήταν απλά κακοί ο ένας για τον άλλον.

“Είναι υπέροχο να γελάω και να είμαι ο εαυτός μου χωρίς να αισθάνομαι ένοχος. Είναι καλός άνθρωπος αλλά δεν κάναμε ο ένας τον άλλον χαρούμενο. Μπορώ να είμαι ο εαυτός μου ξανά τώρα.” – Ρ.Κ.

Αυτή είναι μια ευκαιρία να γίνεις ένας πολύ καλύτερος γονέας.

«Πριν από το χωρισμό μας, επέστρεφα καθημερινά σε ένα σπίτι γεμάτο από  το άγχος που δημιουργήθηκε από μένα και την πρώην σύζυγό μου. Το σύννεφο της έντασης ήταν παρόν. Το άγχος ενός γάμου που απέτυχε με έκανε ανίκανο να συμπεριφέρομαι στα παιδιά μου με τον τρόπο που τους άξιζαν.

Τώρα απολαμβάνω ακόμα και  τις πιο μικρές στιγμές της  πατρότητας. Δεν αναλωνόμαστε  σε ασήμαντα  πράγματα  και αυτό με έφερε  και με τους γιους μου πιο κοντά από ποτέ, παρόλο που βλεπόμαστε λιγότερο. ” Ν.Γ.

Κάθε πλευρά του κρεβατιού είναι η πλευρά σας.

“Τώρα που είμαι διαζευγμένος μπορώ να ξαπλώσω σε όλο το καταραμένο στρώμα.” Κ.Ν.

Η σχέση μετά το διαζύγιο με τον/την πρώην σας μπορεί να είναι καλύτερη από τον ίδιο τον γάμο.

“Έρχομαι από μια πολύ μικρή οικογένεια. Το διαζύγιο με έκανε να νιώθω μόνη αφού ξαφνικά έχασα τη μόνη οικογένεια που είχα ποτέ, συμπεριλαμβανομένων των πεθερών και των θείων, των θείων και των ξαδέλφων από την πλευρά του πρώην μου. Όταν έγινα φίλη με τη νέα γυναίκα του πρώην μου,  συμπεριλήφθηκα ξανά στις οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Με την πάροδο των ετών, η οικογένειά μου έχει γίνει μεγαλύτερη από ό, τι ονειρευόμουν ποτέ – συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας του γιού μου. Παρά τους «πρώην» τίτλους μας, είμαστε εντελώς συνδεδεμένοι ως οικογένεια. ” – Σ.Γ.

Θα ανακαλύψετε ξανά ποιοι είστε ως άτομο.

“Ανακαλύπτω ξανά και βασίζομαι στο κάποτε ισχυρό και ανεξάρτητο άτομο που είχε χάσει τον δρόμο. Και έμαθα  να μου αρέσει ξανά.” –Ρ.Μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Όνομα