Πώς ένα κατοικίδιο μπορεί να βελτιώσει τη ζωή σας μετά το διαζύγιο

από την Δώρα Σιμιτσή

Ένα κατοικίδιο μπορεί να είναι η αλλαγή που χρειάζεστε στη ζωή σας μετά το διαζύγιο. Και οι λόγοι είναι οι εξής:
Τo διαζύγιo μπορεί να είναι επώδυνο. Η πραγματικότητα είναι ότι ένα κεφάλαιο της ζωής σας έχει τελειώσει, και ακόμη και κάτω από ομαλές συνθήκες, μπορεί να είναι συναισθηματικά περίπλοκο. Ενώ λοιπόν η προσαρμογή μπορεί να είναι επώδυνη, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε από την ένταση, το άγχος και τον πόνο. Εάν έχετε σκεφτεί ποτέ να γίνετε ιδιοκτήτης κατοικίδιου, ίσως είναι η ώρα. Ένα κατοικίδιο μπορεί να είναι η αλλαγή που χρειάζεστε στη ζωή σας μετά το διαζύγιο. Και οι λόγοι είναι οι εξής:

Φροντίδα για κάποιον

Εάν αισθάνεστε ένα κενό στη ζωή σας, κάποιος ή κάτι που θα φροντίσετε και η αγάπη που καλείστε να δώσετε, μπορεί να είναι αυτό που λείπει. Τα κατοικίδια μπορούν να βοηθήσουν στην πλήρωση αυτού του κενού. Εναπόκειται σε εσάς να τα κοιτάξετε, να τα φροντίσετε και να διασφαλίσετε ότι θα έχουν την καλύτερη ζωή. Όλα, από την υγειονομική περίθαλψή τους έως το πρόγραμμά τους θα εξαρτώνται από εσάς. Θα είναι δική σας δουλειά να εξισορροπήσετε τα γεύματα, να συμπληρώσετε τη διατροφή τους για να βεβαιωθείτε ότι έχουν τα βασικά θρεπτικά συστατικά και να τους δώσετε τον χρόνο παιχνιδιού που χρειάζονται. Αυτό το κάλεσμα φροντίδας θα μπορούσε να σας δώσει μεγάλη συναισθηματική κάλυψη.

Μια αίσθηση σκοπού


Η φροντίδα είναι μια πτυχή που μπορεί να σας οδηγήσει να βρείτε μια νέα αίσθηση σκοπού. Αυτό είναι ένα τόσο κρίσιμο βήμα κατά την μετάβαση σε μία νέα ζωή. Έχοντας έναν σκύλο, γάτα ή άλλο κατοικίδιο στη ζωή σας μπορεί να σας βοηθήσει να καλύψετε την ανάγκη για να βρείτε μια νέα κατεύθυνση και στόχο. Εντέλει η εύρεση μιας νέας αίσθησης σκοπού με τα κατοικίδια ζώα σας μπορεί να είναι το κλειδί.
Μειωμένα επίπεδα στρες
Τα διαζύγια αυξάνουν τα αισθήματα άγχους και ανησυχίας. Τα κατοικίδια έχουν εγγενή ικανότητα να μειώνουν τα επίπεδα άγχους. Η παρουσία αυτών των χαδιάρικων, διασκεδαστικών πλασμάτων στην ζωή σας, μπορεί να σας ανακουφίσει από το στρες και να σας βοηθήσει να βρείτε μια πιο ευτυχισμένη και υγιέστερη ζωή.

Ανακούφιση από μια αίσθηση μοναξιάς


Ακόμα και όταν γνωρίζετε ότι το διαζύγιο ήταν απαραίτητο και αποτελούσε μία σωστή κίνηση, οδηγεί σίγουρα στη χάσιμο της συντροφιάς ενός άλλου ατόμου και στο αίσθημα της μοναξιάς. Μην αφήσετε τον εαυτό σας εκτεθειμένο σε κάτι τέτοιο, βάλτε στην ζωή σας έναν γούνινο φίλο.
Αυξημένη κοινωνική αλληλεπίδραση
Η πραγματικότητα του διαζυγίου είναι γεγονός ότι μπορεί να οδηγήσει σε απομόνωση. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το να βγείτε έξω ή να επικοινωνήσετε με άλλους, τα κατοικίδια μπορούν πραγματικά να αυξήσουν την κοινωνική σας αλληλεπίδραση. Όχι μόνο μπορούν να είναι ο λόγος έναρξης μίας συνομιλίας με τους γύρω, αλλά και η αιτία νέων κοινωνικών γνωριμιών.

Ένας νέος φιλαράκος

Εάν δεν υπάρχει κάποιος να σας αγκαλιάσει μετά από μια κουραστική μέρα ή όταν ο καιρός κρυώσει, τα κατοικίδια ζώα μπορούν να είναι ο τέλειος φίλος. Εάν είναι δύσκολο να περάσετε μόνοι σας χρόνο, τότε κάποιος που σας δείχνει άνευ όρων αγάπη μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση άνεσης και καθησυχασμού. Αν και δεν είναι όλα τα κατοικίδια ζώα κατάλληλα για αγκαλιά, οι γάτες και οι σκύλοι μπορούν να γίνουν υπέροχοι συγκάτοικοι στην παρακολούθηση ταινιών και στις αγκαλιές των καναπέδων.

Χαμογελαστοί στο σπίτι

Το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να προσφέρει άνεση, αλλά μπορεί επίσης να είναι μια εξαιρετική πηγή γέλιου. Εάν αγωνίζεστε να βρείτε χαρά μετά το διαζύγιό σας, ένα κατοικίδιο ζώο είναι βέβαιο ότι θα φέρει ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας. Είναι χαριτωμένοι και διασκεδαστικοί συγκάτοικοι που μπορούν να φωτίσουν τη μέρα σας. Μπορεί να εκπλαγείτε με την υπέροχη ανακούφιση και υποστήριξη που ένα κατοικίδιο ζώο μπορεί να σας προσφέρει.

Να βγείτε έξω και να παραμείνετε υγιείς

Πολλά κατοικίδια χρειάζονται χρόνο σε εξωτερικό χώρο για να παραμείνουν υγιείς, ειδικά οι σκύλοι. Απαιτούν περιπάτους, τρέξιμο και χρόνο παιχνιδιού για να παραμείνουν υγιείς και χαρούμενοι. Εάν αγωνίζεστε μετά το διαζύγιο για να παραμείνετε υγιείς, ο σκύλος σας μπορεί να είναι η τέλεια ώθηση για να σας βγάλει έξω, να ασκηθείτε και να αγκαλιάσετε έναν κατάλληλο τρόπο ζωής. Τα κατοικίδια όχι μόνο μπορούν να βελτιώσουν τη ρουτίνα της σωματικής σας άσκησης, αλλά το να είστε ιδιοκτήτης κατοικίδιων έχει πολλά άλλα εξαιρετικά χρήσιμα οφέλη για την υγεία.

Μια νέα ευθύνη

Η αλήθεια είναι ότι η ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται επιπόλαια. Η φροντίδα ενός άλλου ζωντανού πλάσματος, συνεπάγεται βαριές και δια βίου ευθύνες και δεσμεύσεις.
Η εισαγωγή ενός κατοικίδιου ζώου στη ζωή σας μετά το διαζύγιο μπορεί να είναι η θετική αλλαγή που χρειάζεστε. Εάν είστε έτοιμοι να φροντίσετε ένα κατοικίδιο, μπορείτε να βρείτε ένα εντελώς νέο νόημα στη ζωή σας και να απολαύσετε αυτό το επόμενο κεφάλαιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Όνομα