Προτάσεις για νέες δραστηριότητες μετά το διαζύγιο

Το τέλος του γάμου, σας προσφέρει την ευκαιρία να δοκιμάσετε νέα χόμπι και δραστηριότητες  – ή απλώς να συνεχίσετε από εκεί που τα σταματήσατε  χρόνια πριν.

Ξεκινήστε τη Νέα Ζωή σας

Το διαζύγιο μπορεί να είναι οδυνηρό μερικές φορές, αλλά ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεκινήσετε τη νέα σας ζωή μετά το διαζύγιο είναι μέσω των χόμπι.

Τα χόμπι σας μετά το διαζύγιο μπορεί να είναι εντελώς καινούργια ή μπορεί να είναι αυτά που αγαπούσατε, αλλά τα είχατε αφήσει στην άκρη κατά τη διάρκεια του γάμου σας.

Όταν η  Χρύσα Β., γέννημα θρέμμα της Θεσσαλονίκης, χώρισε από τον σύζυγό της μετά από 25 χρόνια γάμου, βρήκε την ευκαιρία να ανακαλύψει ξανά το πάθος της για τον χορό. Στην αίθουσα χορού διοχέτευσε την ενέργειά της με θετικότητα, βελτίωσε τη σωματική της υγεία, έχτισε νέες φιλίες και – κυρίως – ανακάλυψε περισσότερα για τον εαυτό της.

Η αισιόδοξη οπτική στο τέλος του γάμου σας είναι ότι προσφέρει την τέλεια ευκαιρία να δοκιμάσετε νέα χόμπι και δραστηριότητες  και να ανακαλύψετε ξανά τον εαυτό σας – ή απλώς να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε όταν παντρευτήκατε.

Αφού αφήσετε στον εαυτό σας χρόνο να ξεπεράσει την θλίψη, μπορείτε να αρχίσετε να ψάχνετε για νέες ασχολίες ώστε να γεμίσετε τις κενές ώρες σας. (Θυμηθείτε να μην περιορίζετε τις δυνατότητές σας σε δραστηριότητες που κάνατε ως ζευγάρι ή σε κάτι που θα ενέκρινε ο/η πρώην σας. Δεν έχετε κανέναν να ευχαριστήσετε παρά μόνο τον εαυτό σας!)

Εάν ενδιαφέρεστε να ακολουθήσετε ένα νέο χόμπι, αλλά δεν είστε σίγουροι για την επιλογή, δείτε τις  παρακάτω προτάσεις:

Γίνετε σωματικά δραστήριοι

Εάν ενδιαφέρεστε να δραστηριοποιηθείτε, ρίξτε μια ματιά σε ένα από τα πολλά αθλητικά κέντρα  που είναι διαθέσιμα στις περισσότερες πόλεις.

Μπορείτε να επιλέξετε οτιδήποτε, από τρέξιμο έως μπάσκετ και ποδόσφαιρο, και θα σας βοηθήσει να παραμείνετε απασχολημένοι, να γνωρίσετε νέους ανθρώπους και να μπείτε ή να παραμείνετε σε φόρμα.

Εάν τα ομαδικά αθλήματα δεν σας συγκινούν, σκεφτείτε να παρακολουθήσετε ατομικά μαθήματα για οτιδήποτε σας ενδιαφέρει: από  pilates π.χ. μέχρι  latin χορό.

Μάθετε να απαλλαγείτε από το άγχος με τη γιόγκα

Η γιόγκα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απαλλαγείτε από το στρες και να χαλαρώσετε. Έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να χτίσετε μυϊκή δύναμη και ευελιξία ενώ καθαρίζετε το μυαλό σας. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα μαθήματα και το πιθανότερο είναι ότι όσο γίνεστε πιο υγιείς μπορείτε να κάνετε και έναν ή δύο νέους φίλους.

Γίνετε δημιουργικοί με τις τέχνες

Οι χειροτεχνίες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσετε, είτε μόνοι είτε με φίλους. Μπορείτε επίσης να βρείτε μαθήματα για αρχάριους στην ζωγραφική, στο πλέξιμο και σε   κάθε είδος χειροτεχνίας ή τέχνης  μπορείτε να φανταστείτε.

Μαγειρεύοντας για έναν

Η ζωή μετά το διαζύγιο δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να βασίζεστε σε μεγάλο βαθμό στα έτοιμα  φαγητά. Μπορεί να έχετε συνηθίσει να μαγειρεύετε μεγάλες ποσότητες   και το να μάθετε πώς να μαγειρεύετε για έναν μπορεί να είναι μια μεγάλη αλλαγή στον τρόπο ζωής.

Από την άλλη πλευρά, εάν ο/η σύζυγός σας ασχολείτο αποκλειστικά με το μαγείρεμα  κατά τη διάρκεια του γάμου σας και οι μαγειρικές σας δεξιότητες περιορίζονται στο βράσιμο του νερού και στην ψήσιμο ενός τοστ, σκεφτείτε να συμμετάσχετε σε κάποια μαθήματα μαγειρικής.

Εάν είστε ήδη αρκετά εξοικειωμένοι, αλλά πάντα θέλατε να βελτιώσετε την τεχνική σας, εγγραφείτε σε μια προχωρημένη ή εξειδικευμένη τάξη.

Ταξιδέψτε εκεί που δεν έχετε ξαναπάει

Τι πιο διασκεδαστικό από το να ανακαλύπτεις νέα μέρη; Τώρα είναι μια καλή στιγμή για να ξεκινήσετε. Μια αλλαγή σκηνικού μπορεί να είναι εξαιρετικά θεραπευτική. Αναζητήστε ταξιδιωτικές εταιρίες και εκδρομές που απευθύνονται σε single ή οργανώστε με τους φίλους σας  την επόμενη περιπέτειά σας.

Μετατρέψτε το χόμπι σας στην καριέρα των ονείρων σας

Θέλετε να μετατρέψετε το χόμπι σας σε πιθανή πηγή εισοδήματος; Υπάρχουν πολλά χόμπι μέσω των οποίων θα το πετύχετε. Έχετε κλίση στη φωτογραφία; Μετατρέψτε τις φωτογραφικές σας δεξιότητες σε αμειβομένη δραστηριότητα .

Σας αρέσει να φτιάχνετε χειροτεχνίες όπως  τσάντες,  πλεκτά κλπ; Με την άνοδο των ηλεκτρονικών καταστημάτων  μπορείτε να βρείτε νέους πελάτες προωθώντας  φωτογραφίες των δημιουργιών  σας.

Ένα διαζύγιο είναι ένα γεγονός που αλλάζει τη ζωή σας που μπορεί να σας δημιουργήσει άγχος και μοναξιά, εκτός κι αν αναλάβετε δράση για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής. Οι παραπάνω  προτάσεις  μπορεί να μην είναι για εσάς – αλλά μπορεί να είναι το έναυσμα  για να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα την οποία θα βλέπετε  με ενθουσιασμό και ανυπομονησία.

Θυμηθείτε να μην παραμελείτε την φροντίδα του εαυτού σας κατά τη διάρκεια και μετά το διαζύγιο και μην φοβάστε να βγείτε εκεί έξω και να απολαύσετε τη ζωή ξανά όταν είστε έτοιμοι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Όνομα