Σημάδια που δείχνουν ότι ο σκύλος σας έχει κατάθλιψη εξαιτίας του διαζυγίου

Το διαζύγιο έχει συναισθηματικό αντίκτυπο σε κάθε τομέα της ζωής σας. Αλλά έχετε ποτέ σκεφτεί  πώς μπορεί να επηρεάσει τον σκύλο σας; Τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι όχι μόνο ο σκύλος αισθάνεται την έντασή σας, αλλά αισθάνεται και την όλη διαμάχη. Με τα περισσότερα ζευγάρια να έχουν λιγότερα παιδιά σήμερα, πολλά αρχίζουν να βλέπουν τα κατοικίδιά τους ως παιδιά ή συντρόφους τους. Είναι λογικό λοιπόν να βλέπουμε μια άνοδο στις μάχες επιμέλειας για το οικογενειακό κατοικίδιο.

Οι σκύλοι έχουν μεγάλη ενσυναίσθηση  και τείνουν να είναι πολύ ευαίσθητα στις ανάγκες της οικογένειας. Κατά τη διάρκεια ενός διαζυγίου, η συναισθηματική αναταραχή μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον σκύλο σας.  Μπορεί ο ένας από τους δύο συντρόφους να έχει μετακομίσει  και ο άλλος ίσως να είναι θυμωμένος ή να κλαίει πολλές φορές. Είναι πιθανό ο σκύλος σας να μεταφέρεται  από το ένα  σπίτι  στο άλλο  και έτσι η ρουτίνα του να έχει αλλάξει εντελώς.

Μπορούν τα σκυλιά να αισθανθούν την ένταση όταν οι ιδιοκτήτες τους μαλώνουν;

Πολλές έρευνες δείχνουν ότι τα σκυλιά όχι μόνο καταλαβαίνουν τι λένε οι ιδιοκτήτες τους, αλλά μπορούν επίσης να αισθανθούν την ένταση στο σπίτι όταν γίνονται καβγάδες.

Τι συμβαίνει στην υγεία του σκύλου μου κατά τη διάρκεια του διαζυγίου;

Η υγεία του σκύλου σας κατά τη διάρκεια του διαζυγίου μπορεί να δείξει σημάδια επιδείνωσης, ειδικά εάν εσείς και ο σύζυγός σας μαλώνετε ατελείωτα. Μερικές φορές ένας σύζυγος μπορεί να φύγει από το σπίτι αφού έχει διαφορές και κατά συνέπεια ο άλλος σύζυγος να νιώθει κατάθλιψη. Τα σκυλιά μπορούν να το αισθανθούν. Μια άλλη ανησυχητική αλλαγή ρουτίνας για τα σκυλιά είναι η μετακίνηση μεταξύ δύο σπιτιών όταν οι σύζυγοι χωρίζουν.

Θα έχει ο σκύλος μου κατάθλιψη εάν εγώ έχω κατάθλιψη;

Τα σκυλιά μπορεί να πάθουν κατάθλιψη εάν και εσείς είστε καταθλιπτικοί  σε μια περίοδο κρίσης ή αλλαγής. Οι κτηνίατροι πιστεύουν ότι η κατάθλιψη δεν ανιχνεύεται εύκολα στους σκύλους, αλλά τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι σκύλοι περνούν από βραχυπρόθεσμες περιόδους κατάθλιψης  ειδικά σε περιόδους αλλαγής. Τα συμπτώματά τους μπορεί να μιμούνται αυτά ενός ενήλικα που πάσχει από κατάθλιψη.

Παραθέτουμε εδώ έξι σημάδια τα οποία υποδηλώνουν ότι το σκυλάκι σας μπορεί να υποφέρει από κατάθλιψη καθώς χωρίζετε.

Καθώς  αυτά τα συμπτώματα μπορεί επίσης να αφορούν κάποια  ασθένεια του σκύλου  σας, παρακαλούμε να εξετάσετε το κατοικίδιό σας σε έναν κτηνίατρο για να είστε σίγουροι.

1. Κοιμούνται πολύ

Τα σκυλιά μπορούν να αποτραβηχτούν και να κοιμηθούν πολύ όταν αισθάνονται ψυχολογικά πεσμένα. Μπορεί να φαίνεται ότι χάνουν το κίνητρο για παιχνίδι και έχουν λιγότερη ενέργεια για τις κανονικές καθημερινές τους δραστηριότητες. Μπορεί να περνούν πολύ χρόνο στο αγαπημένο τους σημείο ανάπαυσης. Όταν το προτρέπετε να κάνει κάτι, μπορεί να σηκώσει το κεφάλι του, να σας δώσει αυτό το λυπημένο, γεμάτο συναίσθημα βλέμμα και να ξαναβάλει το κεφάλι του κάτω.

2. Η όρεξή τους μειώνεται

Είναι γνωστό ότι οι σκύλοι σταματούν να τρώνε, αφήνουν  τροφή στο μπολ τους και χάνουν σημαντικό βάρος όταν είναι αγχωμένοι. Εάν οι διατροφικές συνήθειες του σκύλου σας έχουν αλλάξει, μπορεί να είναι σημάδι κατάθλιψης.

3. Δεν ενδιαφέρονται για τις καθημερινές βόλτες ή τις δραστηριότητές τους

Όταν ένας σκύλος είναι χαρούμενος και ικανοποιημένος, δείχνει πρόθυμος να πάει μια βόλτα ή να κυνηγήσει το φρίσμπι. Αν πάσχει από κατάθλιψη, μπορεί να φαίνεται πιο υποτονικό και λιγότερο ευδιάθετο στο να συμμετέχει στις δραστηριότητες που αγαπά.

4. Αρχίζουν να κλαίνε ή να κλαψουρίζουν

Περιστασιακά,  μπορεί να κοιτάζει μακριά και να κλαίει ή να κλαψουρίζει. Όταν αισθάνεται ένταση ή ότι η ρουτίνα των πραγμάτων έχει αλλάξει, νιώθει άβολα. Ίσως του λείπει πολύ το μέλος του ζευγαριού που απουσιάζει.

5. Περιποιούνται, γλείφουν ή δαγκώνουν υπερβολικά τον εαυτό τους

Τα σκυλιά εκφράζουν το άγχος τους με την υπερβολική περιποίηση και το γλείψιμο. Εάν ο σκύλος σας παρουσιάζει αυτή τη συμπεριφορά, να είστε σε επιφυλακή για ιδιαίτερα για κάποια ευαίσθητα σημεία στο σώμα του. Μπορεί να χρειάζεται έλεγχο από τον κτηνίατρο και ένα κολάρο σκύλου για να τον αποτρέψει την ανάπτυξη πληγών και μόλυνσης.

6. Προκαλούν ατυχήματα στο σπίτι, είναι καταστροφικοί και σκάβουν

Η ανεξήγητη ακράτεια ή τα ατυχήματα στο σπίτι μπορεί να είναι σημάδι ότι ο σκύλος σας είναι συναισθηματικά αναστατωμένος. Έτσι μπορεί να εκδηλώσει καταστροφικές συμπεριφορές μέσα και έξω από το σπίτι, όπως το μάσημα των επίπλων ή το σκάψιμο στην αυλή.

Εάν ο σκύλος σας μπορούσε να σας πει πώς νιώθει, θα έκανε τα πράγματα πολύ πιο εύκολα. Να είστε σε επιφυλακή για τα παραπάνω σημάδια που υποδηλώνουν ότι μπορεί να πάσχει από κατάθλιψη. Ζητήστε από τον κτηνίατρό σας  να τον ελέγξει για να βεβαιωθείτε ότι είναι καλά και προσπαθήστε να του δίνετε λίγη επιπλέον αγάπη και προσοχή κάθε μέρα.

Τι άλλο θα μπορούσατε να κάνετε σε αυτήν την περίπτωση;

Το σημαντικότερο είναι να είστε δίπλα του. Και ακολουθώντας πάντα τις συμβουλές των ειδικών, να μην αμελήσετε τη φροντίδα του, ειδικά κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης αυτής περιόδου.

Δεδομένου των υψηλών εξόδων στα οποία θα υποβληθεί ένας κηδεμόνας που είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για τον αγαπημένο τετράποδο φίλο του, είναι λογικό και αναμενόμενο να «στενέψουν» οι τσέπες και τα πορτοφόλια. Εδώ είναι που η ασφάλιση κατοικίδιων ζώων είναι ένας έξυπνος τρόπος να προλάβετε πιθανές οικονομικές υποχρεώσεις που μπορεί να προκύψουν, για τη φροντίδα του πιστού σας φίλου!  Με την ασφάλισή του, μπορείτε να εξασφαλίσετε ένα χαμηλό κόστος φροντίδας του κατοικιδίου σας, να προετοιμαστείτε για τα απροσδόκητα έξοδα της ιατρικής του περίθαλψης, αλλά και να του εξασφαλίσετε μια υψηλού επιπέδου ιατρική περίθαλψη, χωρίς να έχετε το άγχος όλων των παραπάνω υπηρεσιών.

Εδώ είναι που έρχεται η Hoolie.

Με τη βραβευμένη ασφάλιση κατοικιδίου Pluto, η Hoolie προσφέρει κάλυψη σε κτηνιατρικούς λογαριασμούς που προκύπτουν για τη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών και ατυχημάτων για σκύλους, με ελεύθερο κτηνιατρικό δίκτυο σε όλη τη ελληνική επικράτεια, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους κηδεμόνες να έχουν τα προνόμια των καλύψεων που προσφέρει το Pluto, συνεχίζοντας παράλληλα να επισκέπτονται τον κτηνίατρο με τον οποίο έχουν σχέση εμπιστοσύνης.

Επιπλέον, το πρόγραμμα καινοτομεί, καλύπτοντας Ιατροφαρμακευτικές Δαπάνες, Αγωγή ή Χημειοθεραπείες χωρίς την προϋπόθεση διανυκτέρευσης του κατοικιδίου σε πιστοποιημένη κλινική ή κτηνίατρο.

Με την ασφάλεια του αγαπημένου σας φίλου στο Pluto, έχετε ένα λιγότερο άγχος και περισσότερη άνεση να εστιάσετε στη φροντίδα τόσο του εαυτού σας, όσο και του πιστού σας φίλου.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να μεταβείτε στη σελίδα της Hoolie https://pet-insurance.gr/hoolie-pet-insurance-4/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Όνομα