Τρόποι ανάπτυξης της κοινωνικότητας μετά από διαζύγιο

από τον Θανάση Τουλούπα

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αναπτύξετε την κοινωνικότητά σας μετά από ένα διαζύγιο. Το σημαντικότερο βήμα είναι να αποφασίσετε να κάνετε αυτό το βήμα και να το κάνετε!

Το επόμενο κεφάλαιο στην ζωή σας ξεκινά τώρα και είστε υπεύθυνοι για το πώς θα γραφτεί!


Το διαζύγιο σαφώς είναι μια σημαντική αλλαγή στη ζωή. Είναι επίσης μια στιγμή να σκεφτείτε ποιοι είστε, ποιοι θέλετε να είστε και πώς θέλετε να εξελιχθεί το επόμενο κεφάλαιο της ζωής σας. Μπορείτε ακόμη και να ξεκινήσετε ένα ταξίδι μόνοι σας που θα σας βοηθήσει να βρείτε τη δική σας ταυτότητα χωρίς να είστε εξαρτημένοι από κάποιον άλλο. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το πετύχετε αυτό είναι να βρείτε υποστήριξη από το κοινωνικό σας περιβάλλον.
Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να αναπτύξετε τις κοινωνικές σας επαφές μετά το διαζύγιο;


Συμμετοχή σε ομάδες

Μπορεί να είναι δύσκολο να ξεκινήσετε κάτι τέτοιο μετά από διαζύγιο. Η ζωή είναι διαφορετική, δεν υπάρχει αμφιβολία. Ένας τρόπος να «αναγκάσετε» τον εαυτό σας να κοινωνικοποιηθεί είναι να συμμετάσχετε σε ομάδες που σας ενδιαφέρουν. Είναι ένας φανταστικός τρόπος να επικοινωνήσετε με άλλους και να κάνετε νέους φίλους.


Σκεφτείτε τα πράγματα που σας ενδιαφέρουν και χρησιμοποιήστε τα ως στοιχείο για την επιλογή των τύπων των ομάδων που θέλετε να συμμετάσχετε. Θα μπορούσε να περιλαμβάνει πράγματα όπως:

Ένα μάθημα γυμναστικής / γιόγκα
Μια λέσχη βιβλίων
Μια ομάδα υποστήριξης για γονείς, διαζευγμένους
Μια καλλιτεχνική τάξη (ζωγραφικής, δημιουργικής γραφής, τραγουδιού κλπ)
Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες, οπότε μην φοβάστε να πειραματιστείτε και να εξερευνήσετε τα ενδιαφέροντά σας ενώ γνωρίζετε νέους φίλους.
Συμμετέχετε στο σύλλογο γονέων του σχολείου του παιδιού σας
Θυμηθείτε, τα παιδιά σας θα επηρεαστούν από το διαζύγιό σας. Μπορείτε να αναλάβετε ενεργό ρόλο στη «ζωή τους μακριά από το σπίτι» συμμετέχοντας στις σχολικές δραστηριότητες.
Εξετάστε το ενδεχόμενο να συμμετάσχετε πιο ενεργά στον σύλλογο γονέων ή, εάν έχετε τις δεξιότητες, σκεφτείτε να γίνετε προπονητής ή βοηθός προπονητή για μία από τις ομάδες που συμμετέχει το παιδί σας.


Κάντε δωρεές


Το περιβάλλον του σπιτιού σας πρέπει να είναι ένα μέρος όπου αισθάνεστε άνετα, ασφαλή και χαλαρά. Εάν αντικείμενα από το γάμο σας είναι ακόμα εκεί, προκαλώντας κακές αναμνήσεις ή σας εμποδίζουν να προχωρήσετε, θα μπορούσατε να αρχίσετε να αντιμετωπίζετε ζητήματα ψυχικής υγείας ακόμα και κατάθλιψη.
Ευτυχώς, η δωρεά ορισμένων πραγμάτων δεν είναι μόνο ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε το περιβάλλον σας, αλλά και να έρθετε σε επαφή με κοινωνικές ομάδες. Σκεφτείτε να δωρίσετε ρούχα, κλινοσκεπάσματα στο τοπικό καταφύγιο αστέγων και βιβλία στην τοπική βιβλιοθήκη σας. Κάτι τέτοιο ανοίγει την πόρτα σε νέες ομάδες της τοπικής κοινωνίας σας μέσω των οποίων μπορείτε να κάνετε νέες γνωριμίες.


Παρακολουθήστε την Εκκλησία


Αφού αντιμετωπίσετε ένα διαζύγιο, μπορεί να αισθάνεστε χαμένοι ή «άδειοι» . Για μερικούς ανθρώπους, η διέξοδος μπορεί να είναι μέσω της πνευματικότητας.
Εάν παρακολουθείτε ήδη τις εκδηλώσεις μιας εκκλησίας, γιατί να μην εμπλακείτε περισσότερο; Γίνετε μέλος σε μικρές ομάδες, εθελοντής για διάφορες υπηρεσίες ή εκδηλώσεις και συνδεθείτε με άλλα μέλη.

Και να θυμάστε πάντα: Το επόμενο κεφάλαιο της ζωή σας ξεκινά επίσημα τώρα και είστε υπεύθυνοι για το πώς θα γραφτεί!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Όνομα