Κων. Φωτόπουλος: Ασφάλιση Κατοικιδίων by Hoolie Foundation

Γιατί να ασφαλίσω το κατοικίδιο μου ;

Ένα πεδίο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, το οποίο μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο είναι αυτό της ασφάλιση των κατοικιδίων μας. Ναι, μπορούμε να ασφαλίσουμε και τα κατοικίδια μας, όπως ακριβώς κάνουμε και για εμάς τους ίδιους. Όσο πρωτόγνωρο και αν ακούγεται, η ασφάλιση κατοικιδίων αποτελεί βασική προτεραιότητα των «γονέων» σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Οι μικροί τετράποδοι φίλοι μας, αποτελούν ισότιμο μέλος της οικογένειας μας και μπορούν να έχουν τη δική τους ασφάλιση, όπως όλοι μας.

Σύμφωνα με τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος (ΚΟΕ), στη χώρα μας, όπως αναφέρουν έρευνες, το 2020 υπήρχαν περίπου 1.300.000 ημίαιματσιπαρισμένα κατοικίδια. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει άμεσα τα 2.000.000, λόγω νέων νομοσχεδίων αναφορικά με την υποχρεωτική στείρωση και τοποθέτηση τσιπ. Μιας και είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις διαδικασίες που πρέπει να τηρούμε για τα κατοικίδια μας, οφείλουμε να είμαστε και προνοητικοί αναφορικά με τα θέματα υγείας που πιθανώς να προκύψουν.

«Γιατί να κάνω ασφάλιση κατοικιδίου;»«Είναι όντως απαραίτητη;»«Υπάρχει όφελος από την ασφάλιση του κατοικιδίου μου;» Αυτά είναι μερικά από τα πιο εύλογα ερωτήματα που απασχολούν όλους όσοι επιθυμούν να προχωρήσουν με ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα για τα κατοικίδια τους.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικότερα γιατί αξίζει να προχωρήσουμε με την ασφάλιση των κατοικιδίων μας.

Τα ζωάκια μας, αρρωσταίνουν. Όπως συμβαίνει με όλους τους ανθρώπους έτσι και τα σκυλάκια ή γατάκια μας ασθενούν εξίσου. Αυτός είναι και ο βασικότερος, ίσως λόγος, για να προχωρήσουμε με την ασφάλιση τους. Ένα απροσδόκητο ατύχημα, ένα μικρόβιο ή μια κληρονομική ασθένεια, οδηγούν σε αυξανόμενες επισκέψεις στον κτηνίατρο και αντίστοιχες επαναλαμβανόμενες εξετάσεις. Όλα τα παραπάνω εκτός από αγωνία για την εξέλιξη της υγείας του πιστού μας φίλου, δημιουργούν ένα πολύ σημαντικό έξοδο στον οικογενειακό προϋπολογισμό.Τα συγκεκριμένα κόστη κυμαίνονται ανάλογα με την ηλικία και τη ράτσα του κατοικιδίου μας ή ακόμα και με τον κτηνίατρο που θα επιλέξουμε. Ευχή όλων μας είναι να υιοθετήσουμε ένα ζωάκι, το οποίο δε θα αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα με την υγεία του. Ωστόσο, υπάρχει πάντα το ρίσκο, οπότε φροντίζοντας εξαρχής, μπορούμε να προλαμβάνουμε δυσάρεστες καταστάσεις, καθώς δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το πότε θα συμβεί κάτι απρόσμενο.

Πολλά ασφαλιστικά πακέτα προσφέρουν προληπτικά checkups ή και εκπτώσεις σε κτηνιατρικές επισκέψεις, στον εμβολιασμό, στην αγορά και τοποθέτηση του μικροτσίπ κλπ. . Οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα επιμελείς με τον εμβολιασμό των κατοικιδίων μας, όπως και με τις καθιερωμένες εξετάσεις, ώστε να προλαμβάνουμε καθετί βλαβερό για την υγεία τους. Κάποιες επιπλέον παροχές, όπως ο ειδικός καθαρισμός δοντιών ή ακόμα και η στείρωση, παρέχονται επίσης συχνά. Αυτό αποτελεί ένα ακόμη κίνητρο στο να προχωρήσουμε με την ασφάλιση των αγαπημένων μας τετράποδων.

Τέλος, απόλυτα σημαντικό είναι στο συμβόλαιο μας να υπάρχει η κάλυψη αστικής ευθύνης και νομικής προστασίας. Αυτές οι δύο καλύψεις είναι λίγο πολύ γνωστές αναφορικά με τα συμβόλαια ασφάλισης των αυτοκινήτων μας. Ωστόσο, κρίνονται απαραίτητες και για τα ασφαλιστικά συμβόλαια που αφορούν τα ζωάκια μας. Κάθε γονέας κατοικιδίου έχει σκεφτεί την πιθανή περίπτωση το σκυλάκι του να επιτεθεί, να δαγκώσει και να τραυματίσει κάποιον. Έχοντας προνοήσει το απευκταίο αυτό σενάριο, το ασφαλιστικό συμβόλαιο μας καλύπτει έναντι αποζημιώσεων προς τρίτους κλπ. .Επίσης, στην δυσάρεστη περίπτωση που η διαμάχη φτάσει στη δικαστική αίθουσα, το ασφαλιστικό πακέτο μας παρέχει νομική προστασία.

Για όλους τους παραπάνω λόγους συνειδητοποιούμε πόσο σημαντικό είναι να προνοούμε για την ασφάλιση των μικρών μας φίλων. Οι ανάγκες τους είναι οι ίδιες με αυτές των υπόλοιπων μελών τις οικογένειας μας και οφείλουμε να τις καλύπτουμε !

Όλοι εμείς στη HoolieFoundation πιστεύουμε πως μέσω των προγραμμάτων ασφάλισης κατοικιδίων μπορούμε να αισθανόμαστε ασφαλείς στον προγραμματισμό της ρουτίνας και εποχικής φροντίδας του κατοικίδιου μας. Το νέο μας ασφαλιστικό πρόγραμμα «Pluto»,σχεδιάστηκε από «γονείς» κατοικίδιων για «γονείς» κατοικίδιων με κάλυψη πανελλαδικά. Προσαρμόστηκε να καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες και απαιτήσεις τους σεό,τι αφορά στην υγεία των κατοικίδιων και στην πλήρη κάλυψη των αναγκών τους, αφού κάθε κηδεμόνας κατοικίδιου είναι μοναδικός.

Πρόσφατα βραβευτήκαμε στα InsuranceInnovationAwards, που διοργανώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, με το βραβείο InnovativeInsuranceProductγια το καινοτόμο πρόγραμμα ασφάλισης κατοικιδίων της εταιρείας μας.

Ο κ. Κωνσταντίνος Φωτόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της HoolieFoundation,έχοντας σχεδόν τρεις δεκαετίες εμπειρίας στην ασφαλιστική αγορά ο Κωνσταντίνος Φωτόπουλος, έχει αλλάξει την παραδοσιακώς εννοούμενη ασφάλιση και έχει διαφοροποιηθεί στην ασφαλιστική αγορά, επενδύοντας πολυεπίπεδα στην καινοτομία.

Όπως αναφέρει ο ίδιος: «Επιθυμία όλων μας στη Hoolie Foundation είναι να απολαμβάνετε μια καθημερινότητα, την οποία χαρακτηρίζει η ηρεμία με μόνη δική σας έγνοια τα παιχνίδια με τον αγαπημένο σας φίλο! Δίνοντας έμφασή τις προκλήσεις της νέας εποχής, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, πάντα προσανατολισμένοι στην ικανοποίηση των αναγκών των κατοικιδίων μας, απαλλάσσοντάς παράλληλα τους «γονείς» από το περιττό άγχος» .

«Όραμα μας, να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες & οικονομικές λύσεις στους γονείς κατοικίδιων, και στο ίδιο το κατοικίδιο την μέγιστη αγάπη και φροντίδα. Αποβλέπουμε στο να γίνει η Φιλοζωική Παιδεία ένα με τη συνείδηση των ανθρώπων, φέρνοντας παράλληλα καινοτόμες υπηρεσίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) για την αναγνώριση της φυλής ή του μείγματος φύλων του κατοικιδίου σας. Ανοίγονταινέοιδρόμοι και ορίζοντες στην ελληνική Ασφαλιστική Αγορά, με γνώμονα την ευζωία των αγαπημένων μας φίλων» !

Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για το ασφαλιστικό πρόγραμμα κατοικιδίωνPluto, byHoolieFoundation στο site μας www.pet-insurance.gr, και μέσω emailστο info@hoolie.gr!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Όνομα