Συμβουλές για το πώς να διαχειριστείς την υγεία σου κατά τη διάρκεια του διαζυγίου

από τον Θανάση Τουλούπα

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να φροντίζεις τη σωματική και ψυχική σου υγεία κατά τη διαδικασία του διαζυγίου.


Όσο φιλικό και αν είναι, το διαζύγιο είναι μια από τις πιο δύσκολες μεταβάσεις της ζωής. Ξεκινάς από την αρχή. Δημιουργείς μια διαφορετική, απροσδόκητη ζωή. Γι ‘αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να φροντίζεις τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική σου υγεία.

Πιθανότατα να έχεις χιλιάδες σκέψεις που διατρέχουν το μυαλό σου και εκατομμύρια αντικείμενα στη λίστα υποχρεώσεων, καθώς αρχίζεις να χτίζεις τον νέο σου κόσμο. Αν έχεις παιδιά, αυτό μπορεί να είναι ακόμη πιο δύσκολο.
Όσο και αν υπάρχει η τάση να βάλεις την υγεία σουως τελευταία προτεραιότητα, πρέπει νααντισταθείς σε αυτήν την παρόρμηση. Η διαχείριση της υγείας σου ίσως δεν θα είναι ποτέ πιο σημαντική από αυτήν τη στιγμή καθώς περιηγείσαι σε αυτά τα άγνωστα νερά.
Πώς να διαχειριστείς την υγεία σου κατά τη διάρκεια του διαζυγίου :


Σώμα, Νους και Πνεύμα


Ακόμα και όταν γνωρίζειςότι το διαζύγιό σου είναι η καλύτερη λύση για εσένα και την οικογένειά σου, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα γεγονός επώδυνο. Το διαζύγιο είναι ένα τραύμα και αυτό αναπόφευκτα φέρνει άγχος.


Μπορεί να διαπιστώσεις ότι χάνεις τον ύπνο σου ή, αντίθετα, ότι κοιμάσαι πολύ. Μπορεί να διαπιστώσεις ότι είναι δύσκολο να φας, ή από την άλλη πλευρά, μπορεί να αρχίσεις να απολαμβάνεις παγωτό και αναψυκτικά στην διάρκεια της νύχτας. Μπορεί να αρχίσεις να πίνεις ή να ξοδεύεις υπερβολικάχρήματα σε υλικά αγαθά ώστε να αποσπάται η προσοχή σου χάρη στην στιγμιαία απόλαυση.


Μπορεί να βρεθείς θυμωμένος, λυπημένος και συγκλονισμένος. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το σωματικό και συναισθηματικό στρες του διαζυγίου, που συνήθως συνδυάζεται με μια ξαφνική αλλαγή στον τρόπο ζωής, μπορεί να σε θέσει σε κίνδυνο σημαντικών προβλημάτων υγείας. Μελέτες δείχνουν, για παράδειγμα, ότι τα άτομα που είναι διαζευγμένα είναι 20% πιο πιθανό να παρουσιάσουν σοβαρές ή απειλητικές για τη ζωή ασθένειες όπως καρδιακές παθήσεις και καρκίνο.

Συζητήσέ το


Δυστυχώς, ο φόβος του στιγματισμού μπορεί να κάνει τους ανθρώπους απρόθυμους να ζητήσουν βοήθεια, ακόμη και όταν τη χρειάζονται περισσότερο.
Ακόμα και στα καλύτερα σενάρια, το διαζύγιο εξακολουθεί να είναι απώλεια. Και μερικές φορές χρειάζεσαι κάποια βοήθεια καθώς περνάς από μια πραγματικά επώδυνη διαδικασία.


Η αναζήτηση υποστήριξης από έναν εκπαιδευμένο σύμβουλο μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις μια αντικειμενική προοπτική για τις νέες συνθήκες. Θα έχεις ένα ενσυναίσθητο και αμερόληπτο ακροατήριο, που δεν θα πάρει πλευρές και δεν θα κρίνει. Και εάν η θλίψη μετατραπεί σε κλινική κατάθλιψη, διαταραχή άγχους ή κάποια άλλη πρόκληση ψυχικής υγείας, ο σύμβουλός σου θα γνωρίζει πώς να αναγνωρίσει τα σημάδια και θα είναι σε θέση να σε βοηθήσει να σχεδιάσεις την πορεία σου.

Θέματα χρημάτων


Το διαζύγιο αναπόφευκτα σημαίνει ότι αντιμετωπίζεις μια αλλαγή στις οικονομικές σου συνθήκες. Εάν λάμβανες την ιατρική σου ασφάλιση μέσω του προγράμματος του πρώην συζύγου σου, πιθανότατα θα πρέπει να βρεις ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα ώστε να αναλάβεις αυτήν την κάλυψη μόνος σου.


Έτσι, ένα από τα πρώτα και πιο σημαντικά βήματα που πρέπει να κάνεις είναι να προσδιορίσεις πώς το διαζύγιο θα επηρεάσει την ασφαλιστική σου κάλυψη υγείας και να κάνεις ένα σχέδιο για το τι θα συμβεί στη συνέχεια.
Επικοινώνησε με τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης για να διαπραγματευτείς ένα προσιτό και οικονομικό πρόγραμμα . Πάνω απ ‘όλα, φρόντισετον εαυτό σου, εστιάζοντας στην σωματική και την ψυχική σου υγεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Όνομα