Τι συμβαίνει με τα κατοικίδια ζώα στο διαζύγιο

Η επιμέλεια των παιδιών και τα οικονομικά δεν είναι τα μόνα πράγματα για τα οποία υπάρχουν διαφωνίες στο διαζύγιο. Τα κατοικίδια, ειδικά οι σκύλοι, είναι συχνά στο επίκεντρο.

Δυστυχώς ορισμένοι μετά τον χωρισμό αποστασιοποιούνται, θεωρώντας πως το κατοικίδιο δεν τους αφορά. Σε άλλες περιπτώσεις, όταν  πραγματικά και οι δύο σύζυγοι  συμμετέχουν  στη ζωή του κατοικίδιου ζώου,  επιθυμούν και οι δύο  να παραμείνουν συνδεδεμένοι με το κατοικίδιο.

Τελικά το θέμα μπορεί να γίνει τόσο περίπλοκο όσο και η γονική μέριμνα. Προσπαθήστε λοιπόν να βρείτε και σε αυτό, την καλύτερη δυνατή λύση.

Σκεφτείτε τον τρόπο ζωής σας

Όσο και αν θέλετε να αναλάβετε την φροντίδα του κατοικίδιου  σας, πρέπει να λάβετε υπόψη την ικανότητά σας να το φροντίζετε.

Εάν, για παράδειγμα, πρόκειται να μετακομίσετε σε ένα σπίτι χωρίς αυλή ή σε ένα διαμέρισμα που  δεν επιτρέπονται κατοικίδια ζώα, τότε το να  πιέζετε να αναλάβετε το κατοικίδιο να είναι μαζί σας ίσως να μην είναι μια έξυπνη κίνηση.

Ομοίως, εάν εργάζεστε πολλές ώρες και δεν πρόκειται να έχετε χρόνο με τον σκύλο  σας, τότε μήπως είναι  πραγματικά καλύτερα για το κατοικίδιο να μην μείνει  μαζί σας;

Μπορείτε πάντα να διαπραγματευτείτε  μια συμφωνία που σας επιτρέπει να πάρετε το κατοικίδιο για περιπάτους.

Τα ζώα συνδέονται με ανθρώπους. Εάν ο σκύλος σας είναι συνδεδεμένος με τον/την πρώην,  συμπεριφερθείτε ώριμα και αφήστε τον σκύλο να πάει με το άτομο με το οποίο έχει τον ισχυρότερο δεσμό.

Εάν ο σκύλος είναι προσκολλημένος στο παιδί, καλό θα είναι ο σκύλος να ακολουθήσει τον τόπο διαμονής του παιδιού.

Εάν το κατοικίδιό σας είναι σημαντικό για εσάς, ξεκινήστε τις διαπραγματεύσεις νωρίς. Αν  αφήσετε το θέμα  μέχρι να επιλυθούν όλα τα άλλα, ενδέχεται να υποφέρετε από “κόπωση διαπραγματεύσεων” και να καταλήξετε έτσι σε μία συμφωνία  μόνο και μόνο για να τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις παρά επειδή είναι μια συμφωνία που σας ικανοποιεί πιστεύετε ότι μπορεί να λειτουργήσει.

Προσοχή, η συμφωνία δε αφορά  μόνο τον τόπο διαμονής του κατοικίδιου αλλά και όλα τα υπόλοιπα, τα έξοδα διατροφής και παιχνιδιών, τα  έξοδα υγειονομικής περίθαλψης και την διευθέτησή του, όταν κάποιος από εσάς ταξιδεύει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Όνομα